Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Τουρκικό σχέδιο εισβολής σε 131 νησιά, νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς του Αιγαίου

 

Τουρκικό σχέδιο εισβολής σε 131 νησιά, νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς του Αιγαίου
Διαφάνεια από μια τουρκική στρατιωτική παρουσίαση PowerPoint που δείχνει τον αριθμό των αμφισβητούμενων νησιών και νησιών στο Αιγαίο:

Τουρκικό σχέδιο εισβολής σε 131 νησιά, νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς του Αιγαίου

Abdullah Bozkurt / Στοκχόλμη

Ο τουρκικός στρατός απαρίθμησε 131 νησιά, νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς στο Αιγαίο Πέλαγος, των οποίων το καθεστώς αμφισβητήθηκε ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ με τη γειτονική Ελλάδα και ετοίμασε σχέδια να τα αναλάβει κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης, σύμφωνα με ένα εμπιστευτικό έγγραφο που έλαβε η Nordic Monitor. του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Το μυστικό έγγραφο, μια παρουσίαση του PowerPoint με 16 διαφάνειες, περιελάμβανε έναν χάρτη με τις αμφισβητούμενες τοποθεσίες. Η παρουσίαση φαίνεται να έχει προετοιμαστεί από τις Ακαδημίες Πολέμου και δεν έχει σφραγίδα ημερομηνίας.

Ήταν μέρος μιας μελέτης που επικεντρώθηκε στον συντονισμό μεταξύ των υποκαταστημάτων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε μια περίοδο κρίσης μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ και των πιθανοτήτων εναντίον του καθενός σε μια σειρά διαφορών στο Αιγαίο και στον εναέριο χώρο. Η παρουσίαση μιλά για το πώς ο τουρκικός στρατός θα κινηθεί για να καταλάβει τα νησιά με την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων από τον αέρα και τη θάλασσα.

Το μυστικό έγγραφο βρέθηκε θαμμένο στα παραρτήματα ενός φακέλου υπόθεσης στη Σμύρνη. Ο εισαγγελέας Okan Bato φαίνεται να έχει ρίξει την μπάλα ενσωματώνοντας το μυστικό σχέδιο στο αρχείο αποδεικτικών στοιχείων όταν έπρεπε να κάνει μια σύντομη σημείωση και να το αφήσει σε ένα χρηματοκιβώτιο στο δικαστήριο. Τέτοια έγγραφα μπορούν να αναθεωρηθούν μόνο σε κλειστό δικαστήριο υπό την προεδρία ενός δικαστή. Το ίδιο έγγραφο κοινοποιήθηκε επίσης σε έναν άλλο εισαγγελέα, τον Cihat İpekçi, στην Άγκυρα σε άλλη υπόθεση. Αυτός ο εισαγγελέας αγνόησε επίσης την ευαισθησία του εγγράφου.

 σ.σ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙA Η ΔΙΑΡΡΟΉ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΑΦΕΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΥΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΕΒΡΟΣ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΤΣΟΤΑΚΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ “ΦΥΤΕΥΕΙ” ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΚΑΙ ΑΦΕΤΈΡΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕΤΩΠΑ (131)

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ 19/5/2018 (βιντεο – απομαγνητοφώνηση)

Τα αμφισβητούμενα νησιά, νησίδες και βραχώδεις σχηματισμοί παρατίθενται ως εξής: τρεις τοποθεσίες στη Zurefa (Ladoxer στα ελληνικά), 13 στην Koyun Adaları (Oinousses), 21 στην Hurşit (Fimena), 18 στην Nergiscik (Arki), 15 Keçi (Pserimos) , 12 στην Gelemez (Kalolimnos), 2 στην Bulamaç (Farmakonisi), 10 στην Sakarcılar (Yali), 11 στην Koçbaba (Levita), 2 στην Karaada (Strongili) και 24 τοποθεσίες γύρω από το νησί της Κρήτης.

Η μελέτη βασίστηκε σε διδάγματα που αντλήθηκαν από την κρίση νησιού Kardak (Ίμια), η οποία έφερε την Τουρκία και την Ελλάδα στο χείλος του πολέμου το 1996. Υπογράμμισε ότι η κρίση του Kardak (Ίμια) κατέστησε σαφές ότι οι μικρότερες μονάδες δύναμης θα ήταν καθοριστικής σημασίας για τις επιχειρήσεις στο μέλλον Kardak- (Ίμια) όπως οι εντάσεις με την Ελλάδα. Τόσο η Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων, που ελέγχεται απευθείας από το Γενικό Επιτελείο, όσο και από την ελίτ μονάδα τουρκικού ναυτικού, Underwater Offense (Su Altı Taarruz ή SAT), θα κινητοποιηθούν χωριστά ή από κοινού από τη θάλασσα σε ταχύπλοα και στον αέρα μέσω βοηθητικών μηχανημάτων για τον έλεγχο των στοχοθετημένων νήσων και νησιών.

Φωτογραφία από στρατιωτική άσκηση του Σεπτεμβρίου 2020 από τον τουρκικό στρατό.
Φωτογραφία από στρατιωτική άσκηση του Σεπτεμβρίου 2020 από τον τουρκικό στρατό.

Οι επιχειρήσεις θα διεξαχθούν υπό την κάλυψη της πυροσβεστικής δύναμης από την αεροπορία, τις ναυτικές φρεγάτες και πυροβολικό από την ηπειρωτική χώρα. Ολόκληρη η επιχείρηση θα συντονίζεται από μια κοινή εντολή ειδικών επιχειρήσεων που θα συσταθεί με το όνομα Müşterek Özel Harekat Görev Birliği Komutanliği (MÖHGBK).

Μια άλλη διαφάνεια από την παρουσίαση που δείχνει πώς θα αποστέλλονταν ειδικές δυνάμεις και μονάδες ελίτ ναυτικού στα νησιά και τα νησιά του Αιγαίου: 

Μια άλλη διαφάνεια από την παρουσίαση που δείχνει πώς θα αποστέλλονταν ειδικές δυνάμεις και μονάδες ελίτ ναυτικού στα νησιά και τα νησιά του Αιγαίου:
Μια άλλη διαφάνεια από την παρουσίαση που δείχνει πώς θα αποστέλλονταν ειδικές δυνάμεις και μονάδες ελίτ ναυτικού στα νησιά και τα νησιά του Αιγαίου

Η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια με περισσότερη χαοτική στάση από την κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των εθνικιστικών / νεοεθνιστικών συμμάχων του, που συχνά οδηγούνται από μια εγχώρια ατζέντα για να λάβουν περισσότερες ψήφους ή να εκτρέψουν την προσοχή του κοινού από την οικονομική προβλήματα. Η πολεμική συζήτηση και η κινητοποίηση στρατιωτικών περιουσιακών στοιχείων της κυβέρνησης του Ερντογάν στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο πυροδότησαν ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική σύγκρουση που μπορεί να πυροδοτηθεί είτε κατά λάθος είτε εκ προθέσεως.

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΗΣ 19/3/2018 (απομαγνητοφώνηση)

Οι δύο γείτονες διαφωνούν ήδη για τα όρια των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου τους στο Αιγαίο, όπου τα ελληνικά νησιά παρατάσσονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της Τουρκίας. Η οριοθέτηση της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, μια διαμάχη που αφορά τα τουρκικά και ελληνικά δικαιώματα στην οικονομική εκμετάλλευση των πόρων εντός και κάτω από τον πυθμένα του Αιγαίου σε μια περιοχή που εκτείνεται μεταξύ των χωρικών τους υδάτων και της ανοικτής θάλασσας, παραμένει άλυτο.

Οι δύο χώρες έχουν επίσης διαφορές σε μια σειρά άλλων θεμάτων, από τις γραμμές οριοθέτησης αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) έως τον εναέριο χώρο. Η Τουρκία διατηρεί επίσης στρατεύματα στο διχασμένο νησί της Κύπρου, το βόρειο τρίτο του οποίου ελέγχει από το 1974, αφού τα στρατεύματα της Άγκυρας κατέλαβαν την περιοχή ως απάντηση σε πραξικόπημα που χρηματοδοτήθηκε από ελληνική στρατιωτική χούντα.

ΠΗΓΗ : nordicmonitor.com  – ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ GOOGLE

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ E-SYNEWS.GR ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Πρόσληψη μεταναστών στην ΕΛ.ΑΣ.

 





Πρόσληψη μεταναστών στην ΕΛ.ΑΣ.

ΑΠΟ news247  20 Οκτωβρίου 2009

Στην πρόσληψη μεταναστών στην αστυνομία προσανατολίζεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Στο υπουργείο Εσωτερικών περνά η χορήγηση ασύλου

Την πρόσληψη μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά από συνάντησή του με κατοίκους και μέλη της Επιτροπής τους 6ου Διαμερίσματος Αγίου Παντελεήμονα, της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, καθώς τον πρόεδρο των Πακιστανών στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ.

Η συνάντηση αυτή έγινε με αφορμή την καταγγελία για τον θάνατο Πακιστανού μετανάστη μετά από κακομεταχείρισή του στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι την έχει στείλει στον εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα προχωρήσει στην πρόσληψη μεταναστών στην αστυνομία, ξεκινώντας από περιοχές που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα συνύπαρξης αλλοδαπών με γηγενείς, ώστε να αντιμετωπιστούν και τα φαινόμενα της αυξημένης εγκληματικότητας, αλλά και οι επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων σε μετανάστες.

(σ.σ. ΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΕΝΩ “ΦΥΤΕΥΟΥΝ” ΔΟΜΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ)

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε ότι θα γίνουν προσλήψεις κοινωνιολόγων και ψυχολόγων στην αστυνομία, κάτι που συνέβαινε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά αργότερα σταμάτησε. (σ.σ. ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ θα γίνουν προσλήψεις κοινωνιολόγων και ψυχολόγων ???????? )

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η αστυνομία θα σταματήσει να έχει τον οποιονδήποτε ρόλο στη χορήγηση ασύλου, οι αρμόδιες επιτροπές θα καταργηθούν και η διαχείριση του πολύ σημαντικού αυτού ζητήματος θα περάσει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Τέλος, τα μέλη της Πακιστανικής κοινότητας έθεσαν στον υπουργό και το θέμα των απαγωγών Πακιστάνων το 2005, το οποίο δεν διερευνήθηκε ποτέ σε βάθος. Ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι δεν έχει υπόψη του κάποια νέα στοιχεία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά σε κάθε περίπτωση αν προκύψει κάτι καινούργιο, θα υπάρξει έρευνα.

Τα αιτήματα των πακιστανών και οι απαντήσεις του Υπουργού

Οι εκπρόσωποι της «Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασισιστική απειλή» έθεσαν τέσσερα ζητήματα στον υπουργό.

Ως προς το θέμα του θανάτου του Πακιστανού Μοχάμεντ Καμράν. Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση, που διενεργήθηκε με ευθύνη της αστυνομίας, ο αλλοδαπός πέθανε από πνευμονικό οίδημα. Η δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση, που έγινε εκ μέρους της «Κίνησης», απέρριψε τον ισχυρισμό του πνευμονικού οιδήματος. Επιπλέον εντοπίσθηκαν κακκώσεις, εκδορές και εγκαύματα. Η εσκεμμένη ταρίχευση του σώματος δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στη δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση, αλλά θα ακολουθήσει ιστολογική εξέταση.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή του Αρείου Πάγου στο θέμα του θανάτου του Καμράν. Όπως είπε «δεν επιλέγω να κάνω άλλη μια ΕΔΕ, διότι έτσι συνήθως τα ζητήματα ξεχνιούνται και γίνονται εσωτερικά της αστυνομίας».

-Το δεύτερο ζήτημα, που έθεσαν οι εκπρόσωποι της «Κίνησης», αφορά την υπόθεση της απαγωγής των 28 Πακιστανών, η οποία έχει «κολλήσει» στον Εισαγγελέα, ενώ συγχρόνως -όπως σημείωσαν εκπρόσωποι της οργάνωσης- Πακιστανοί έχουν «τιμωρηθεί», άλλοι με αφαίρεση διαβατηρίων κι άλλοι με μη δυνατότητα επανεισόδου στην Ελλάδα.

Ο υπουργός απάντησε ότι είναι θέμα της Δικαιοσύνης. Πρόσθεσε, όμως, ότι στο πλαίσιο της αντοικτής μεταναστευτικής πολιτικής, που σκοπεύει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ, εντάσσεται και η ουσιαστική ενεργοποίηση του θεσμού της οικογενειακής συνένωσης. Όπως σημείωσε «είναι τραγικό το σημερινό καθεστώς με χωρισμένες και εγκλωβισμένες οικογένειες».

-Το τρίτο ζήτημα, που τέθηκε, ήταν η αντιμετώπιση των προσφύγων, η δράση της FRONTEX και τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Παγανής». Η οργάνωση ζήτησε από τον υπουργό να πάρει ξεκάθαρη θέση ότι δεν θα δημιουργήσει άλλα «στρατόπεδα» του ιδίου τύπου και ότι θα καταργήσει όσα υπάρχουν.

-Τελευταίο τέθηκε το θέμα της « συνεργασίας αστυνομικών με φασίστες και τη Χρυσή Αυγή και το θέμα της αδράνειας της αστυνομίας στα τεκταινόμενα από τους φασίστες στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης απάντησε ότι εξετάζει το θέμα και τόνισε ότι «όποιος αστυνομικός έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή και φασιστικές οργανώσεις θα πάει σπίτι του».

ΠΗΓΗ : news247  20 Οκτωβρίου 2009 15:19 – e-synews.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ :

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΦΩΣ

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΔΗΛΩΝΑΝ “ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ”

«ΦΑΣΙΣΜΟΣ» ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΟΡΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

 

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ….
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ….

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ….

Από μικρή άκουγα πως η Ελλάδα ¨τρώει¨ τα παιδιά της και δεν το καταλάβαινα….

Ήρθαν λοιπόν ετούτες οι μέρες για να φανεί ξεκάθαρα σε όλους τι σημαίνει αυτή η φράση…

Σε ένα ¨αδηφάγο κτήνος ¨έχει μετατραπεί το κράτος μας, με ένα στόμα τεράστιο, όπου κάθε ένας αντιπρόσωπος είναι κι ένα σάπιο , μολυσμένο δόντι του…

Αλίμονο σ΄αυτόν που θα τον βάλει στο στόχαστρο και τον δαγκώσει το κτήνος…Θα τον μολύνει και θα τον αρρωστήσει, πρώτα ψυχικά κι έπειτα αργά και σταθερά θα του ρουφήξει όλη την ενέργεια του.

Κι αυτό ήδη το ζουν οι επιχειρηματίες της μικρής Ελλάδας μας και κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ανάσα του κτήνους έχει ήδη μολύνει τον ύπνο τους και την ηρεμία τους.

Στο άκουσμα των αποφάσεων της κυβέρνησης να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων, δεν αντέδρασε κανείς γιατί όλα είχαν ένα κοινό και ανώτερο σκοπό , αυτόν της υγείας. Το κράτος υποσχέθηκε βοήθεια και μέτρα στήριξης, που όμως, όταν ήρθε η ώρα να το κάνει και να βοηθήσει τους επιχειρηματίες από τη δαγκωνιά που τους έδωσε, σε πολλούς όχι μόνον δεν βοήθησε αλλά τους δάγκωσε ξανά και ξανά….

Ναι, ίσως ακούγεται φρικιαστική η περιγραφή αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψεις την παρούσα κατάσταση στη χώρα με τις μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις.

Ωραία, να κατανοήσουμε όλοι πως υπάρχει θέμα και πρέπει ένα διάστημα κάποιων μηνών να είναι όλα κλειστά για το καλό όλων…

Γιατί κάνεις εξαιρέσεις κι αδικείς ένα μεγάλο αριθμό της τάξης 200.000 επιχειρήσεων στη χώρα;;; Αυτοί δεν είναι άνθρωποι;;; Δεν έχουν οικογένειες;;; Δεν τρέχουν τα έξοδα τους στην επιχείρηση;;;

Με ποια λογική ο υπουργός ανάπτυξης δήλωσε τα παρακάτω:

Για τη στήριξη των επιχειρήσεων:

«Συνεχίζουμε και τον μήνα Φεβρουάριο να νοούμε ως πληττόμενες τις επιχειρήσεις που ανοίγουν το λιανικό τους εμπόριο. Αυτό σημαίνει ότι και τον μήνα Φεβρουάριο οι επιχειρήσεις θα λάβουν όλα τα μέτρα στήριξης που λάμβαναν και την περίοδο που ήταν κλειστές. Προφανώς, εφόσον κάνουν κάποιο τζίρο, δεν θα μπορούν να πάρουν την επιστρεπτέα προκαταβολή. Όμως, θα δικαιούνται μείωση ενοικίου, αναστολή των πληρωμών και όλα τα υπόλοιπα». (Πηγή: https://www.taxheaven.gr/news/52525/a-gewrgiadhs-oi-epixeirhseis-poy-oa-kanoyn-tziro-den-oa-mporoyn-na-paroyn-epistreptea-prokatabolh )

Κι όμως …επιχειρήσεις όπως φούρνοι, όπως μεγαλογιατροί κι ένα σωρό που δεν έκλεισαν ποτέ κι έκαναν αυτόν τον κάποιον τζίρο πήραν χρήματα, ενώ άλλες που έκλεισαν διαβάστε παρακάτω να δείτε πόσο αδικήθηκαν. Δεν έχω κάτι με όποιες επιχειρήσεις έλαβαν βοήθεια γιατί κανονικά θα έπρεπε όλοι μα όλοι να βοηθηθούν και να μην νιώθει αδικία κανείς….

Και θα αναφέρω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα μιας νεαρής επιχειρηματίας, ένα κοριτσάκι 24 ετών, που τόλμησε στη χώρα της να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής της…Να στήσει από το μηδέν το μικρό ινστιτούτο Αισθητικής, το δικό της παλατάκι και με όλη τη μόρφωση των σπουδών της και τις γνώσεις της, αλλά και με μεράκι κι αγάπη περίσσια να δημιουργήσει έναν όμορφο χώρο, βάζοντας όσα χρήματα είχε και να εξασκήσει την επιστήμη που τόσο αγάπησε.

Οι Αισθητικοί ανήκουν από το 1978 στα επαγγέλματα υγείας κι αποκτούν την ίδια βαρύτητα με τα υπόλοιπα επαγγέλματα υγείας και πρόνοιας. Είναι η μόνη επαγγελματική κατηγορία που μπορεί να ασκεί θεραπευτική αισθητική προσώπου και σώματος με σκοπό τη διατήρηση και την εξισορρόπηση του υγιούς δέρματος… (ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΟΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ).

  • Σε στήριξε το κράτος στην προσπάθεια σου να ξεκινήσεις από το μηδέν μια επιχείρηση;;; Ως γυναίκα , ως νεαρή επιχειρηματίας;;;;

  • Όχι, καθόλου…χρήματα δεν δικαιούμουν από κανέναν πρόγραμμα, γιατί όσα υπήρχαν αφορούσαν επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 3 ατόμων κι εγώ έχω μόνη μου την επιχείρηση μουΤο κράτος δεν στηρίζει τους επιχειρηματίες που ξεκινούν μόνοι τους…δυστυχώς. Η μόνη βοήθεια ήταν με βάση τις αποδείξεις που παρουσίασα για τις αγορές να έχω μια απαλλαγή από την ΑΑΔΕ για κάποιο χρονικό διάστημα. Όμως το τρελό και παράλογο ήταν πως από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα τις εργασίες στο χώρο, για να στηθεί η επιχείρηση, ξεκίνησε και η έναρξη εργασίας, δηλαδή η εισφορά μου στο ασφαλιστικό ταμείο, στον ΕΦΚΑ….μα αυτή τη στιγμή και για πόσους μήνες θα βάζω λεφτά στο στήσιμο της επιχείρησης και δεν θα έχω ούτε ένα ευρώ κέρδος …πώς να σας πληρώσω;;; Δεν τους ένοιαξε καθόλου …ΟΧΙ , δεν με βοήθησε κανένα κράτος και καμία κυβέρνηση στην επιχείρηση μου. Μόνη μου την ξεκίνησα αλλά μοιράζομαι μαζί τους τα έσοδα μου, τα οποία διεκδικεί η ΑΑΔΕ, το ΕΦΚΑ αλλά και η τράπεζα μέσω του POS
  • Τώρα με την καραντίνα είσασταν κλειστά;;;
  • Ναι, αν και είμαστε επάγγελμα υγείας και θα μπορούσαμε όπως και οι γιατροί να δεχόμαστε ένα ραντεβού τη φορά, ούτως ή άλλως εμείς έτσι λειτουργούσαμε με ραντεβού, πάντα φορούσαμε μάσκα, γάντια, ποδιά και τηρούσαμε όλα τα μέτρα υγιεινής. Όμως μας έκλεισαν για μήνες.
  • Πήρε η επιχείρηση την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση;;;
  • Ενώ έκανα όσα χρειαζόταν μέσω του λογιστή μου , επειδή στον μήνα Σεπτέμβριο φάνηκε κάποια κίνηση στη δουλειά μου, τα έσοδα της οποίας δεν κάλυπταν φυσικά όλα τα έξοδα των επόμενων μηνών, κρίθηκε πως δεν δικαιούμουν την επιχορήγηση και ΌΧΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑ…ΟΜΩΣ ΔΕΗ – ΝΕΡΟ- ΕΦΚΑ- ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…
  • Κάνατε ως σύλλογος κάποιες κινήσεις;;;
  • Βεβαίως υπήρξε διαμαρτυρία από το σύλλογο Αισθητικών αλλά και πάλι μας έβγαλαν εκτός των επιχειρήσεων που δικαιούνται την επιχορήγηση…Το τρελό ήταν πως ο λογιστής μου είπε το εξής: ΌΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ…..Είναι τρελό ό,τι συμβαίνει σ΄αυτό το κράτος ….τί θα πει όποιος προλάβει να κάνει τις αιτήσεις και να πάρει;;;
  • Και να μην δικαιούσαι πάλι;;;Γιατί να μην δικαιούνται όλοι όσοι ζημιώθηκαν από το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους;;; Δεν είχα καλά καλά ένα χρόνο που ξεκίνησα να δουλεύω και δες τί έγινε….Εδώ ισχύει πως η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της…θέλεις να δημιουργήσεις και δεν σ αφήνει να το κάνεις….

 

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ …ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΑ…ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ στους ΕΛΛΗΝΕΣ ….ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ …ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ…ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΩΡΕΑΝ , ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ …ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΙ …ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΘΑ ΞΕΡΑΣΕΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ …ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ…..

ΝΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ…ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΙ ΕΛΛΗΝΑ…ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΜΙΑ ΑΓΧΩΝΗ ΝΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΕΙ….

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;

ΕΣΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΟΥ;;;;

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΤΗΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΓΟΣΚΟΤΩΝΟΥΝ;;;;;

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ;;;;

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ….

ΕΝΩΣΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ , ΣΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΟΥ…

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΟΣΑ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΓΙΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ….

ΜΑΖΙ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!!

ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ……

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ

Σκάνδαλο Cisco(WEBEX MEET) με υπογραφή Κεραμέως

 

Σκάνδαλο Cisco με υπογραφή Κεραμέως - Εδωσε προσωπικα δεδομένα 1,5 εκατ. πολιτών και χρήματα στην εταιρία
Σκάνδαλο Cisco με υπογραφή Κεραμέως – Εδωσε προσωπικα δεδομένα 1,5 εκατ. πολιτών και χρήματα στην εταιρία

Σκάνδαλο Cisco με υπογραφή Κεραμέως – Εδωσε προσωπικα δεδομένα 1,5 εκατ. πολιτών και χρήματα στην εταιρία

Με τη δημοσιοποίηση των συμβάσεων με την Cisco για την τηλεκπαίδευση, η Νίκη Κεραμέως “ομολόγησε” τις τεράστιες ευθύνες της. Αφενός έδωσε στην εταιρία ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων πολιτών, αφετέρου την πριμοδότησε και με 2 εκατομμύρια ευρώ.

Τους τελευταίους 10 (τουλάχιστον) μήνες το Υπουργείο Παιδείας και προσωπικά η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, είχαν αναγάγει σε αγαπημένο τους παιχνίδι το κρυφτό. Τι έκρυβαν; Μα φυσικά τη
σύμβαση δωρεάς που δεσμεύει το ελληνικό δημόσιο με τη Cisco για την πολύ σημαντική διαδικασία της τηλεκπαίδευσης στην οποία παίρνουν μέρος σχεδόν 1,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα (μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό).

Παρά το γεγονός ότι ο νόμος (ψηφισμένος μάλιστα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα στο 2020, ο 47/27) είναι ξεκάθαρος και προβλέπει την ανάρτηση τέτοιου είδους συμβάσεων για δωρεές στο διαδίκτυο, η κυρία Κεραμέως επιμένει στο να τον παραβιάζει χωρίς μάλιστα να δίνει εξηγήσεις.

Επίσης, η Υπουργός, λειτουργώντας ξεκάθαρα αντιθεσμικά, επέμενε εδώ και μήνες να αγνοεί τις εκκλήσεις σύσσωμης, σχεδόν, της αντιπολίτευσης για κατάθεση της εν λόγω σύμβασης (συμβάσεων καλύτερα καθώς με τις τροποποιήσεις μας έχουν προκύψει αισίως τέσσερις) στη Βουλή έτσι ώστε τουλάχιστον να ενημερωθούν για το περιεχόμενό της οι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού και τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Αντί αυτού του στοιχειώδους κοινοβουλευτικού καθήκοντος, η κ. Κεραμέως ισχυριζόταν ότι “η σύμβαση βρίσκεται στο γραφείο μου, όποιος θέλει μπορεί να έρθει να την δει”.

Οι συμβάσεις στη Βουλή

Τη Δευτέρα ξαφνικά οι Συμβάσεις Cisco – Κεραμέως εμφανίζονται χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες στο σάιτ του Υπουργείου Παιδείας, όπως είχε γίνει και με την Εκτίμηση Αντικτύπου. Γιατί τη Δευτέρα; Διότι έχοντας η κυρία Κεραμέως να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Φίλη δεν μπορεί πλέον να κρύψει ότι δίνονται στη Cisco 2 εκατομμύρια € για την αγορά αδειών Cisco Webex for Education.

Ούτε κρύβεται πλέον ότι οι συμβάσεις δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενώ τα λεφτά άρχισαν να μπαίνουν στα ταμεία της Cisco, χωρίς κανείς να προλαβαίνει να αντιδράσει.

Τα χρήματα δίνονται μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ), φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Όπως αναφέρεται, στις 28/12/2020 ο Διευθυντής του Υπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκη έστειλε επιστολή στην ΚτΠ με την οποία ζητούσε να αγοραστούν από την ΚτΠ 154.000 άδειες Cisco Webex for Education 12άμηνης χρήσης, για τις ανάγκες του Υπουργείου Παιδείας. Η αιτιολογία; Οι έκτακτες συνθήκες λόγω
πανδημίας που απαιτούν τηλεκπαίδευση, η οποία όμως είχε αρχίσει προ 9 μηνών.

Όλως τυχαίως, την ίδια ακριβώς ημέρα, οι Εργολάβοι των σχετικών συμβάσεων του ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2, έστελναν επιστολή στην ΚτΠ με την οποία πρότειναν την αντικατάσταση αδειών λογισμικού άλλης εταιρείας (HUAWEI) με αυτές της Cisco.

Έτσι οι δυο ανάγκες συναντήθηκαν, το σύμπαν συνωμότησε η ανάγκη να συναντήσει την επιθυμία.

Ακολουθούν τα μαθηματικά που χρειάζονται για να αποδειχθεί ότι το κόστος είναι το ίδιο, η προσφορά είναι καλύτερη, άρα δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας, οπότε το Ελεγκτικό Συνέδριο δίνει το οκ στην ΚτΠ να ψωνίσει λογισμικό άνω των 2 εκατομμυρίων € από τη Cisco.

Για όποιον δεν κατάλαβε, είναι το λογισμικό που η Cisco παρέχει «δωρεάν» εδώ και κάποιους μήνες στο Υπουργείο Παιδείας.

Η πρώτη σύμβαση Cisco-Κεραμέως

Αυτό που γίνεται αντιληπτό με την πρώτη ματιά, χωρίς να διαβάσει κανείς το εν λόγω κείμενο των 172 σελίδων, είναι ότι η πρώτη σύμβαση (η αρχή της στη σελίδα 47) δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση επίσημη σύμβαση στην οποία έχει εμπλακεί (και έχει υπογράψει) το ελληνικό δημόσιο. Δεν υπάρχει καν αριθμός πρωτοκόλλου (μόνο γραφείου Υπουργού), δεν υπάρχει η ένδειξη ότι η σύμβαση αφορά την ελληνική δημοκρατία, δεν υπάρχει ψηφιακή υπογραφή, δεν εχει διαβιβαστεί σε καμία άλλη υπηρεσία. Θυμίζει, θα έλεγε κανείς, περισσότερο ένα ιδιωτικό συμφωνητικό παρά επίσημο δημόσιο έγγραφο.

Το πρώτα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα: Είναι αυτός ο σωστός τρόπος για να επικυρώνει τις συμφωνίες του με ιδιωτικές εταιρίες το ελληνικό δημόσιο; Συμβάλλει στην προσπάθεια για τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια σε μία περίοδο μάλιστα κατά την οποία μάλιστα που το στοιχείο αυτό (της διαφάνειας) είναι ίσως πιο απαραίτηρο από ποτέ; Τι ακριβώς λέει γι’ αυτό ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αγγελος Μπίνης ο οποίος μάλιστα πολύ προσφατα (μόλις στις 11 Μαρτίου του 2021) υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας “για την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας στο χώρο της Παιδείας, αλλά και της περαιτέρω προαγωγής των αρχών και των αξιών της δημόσιας ακεραιότητας μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος;”

Αλλωστε, υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα ανάλογων συμβάσεων που αφορούν δωρέες προς το ελληνικό δημόσιο στα οποία οι εμπλεκόμενοι φορείς ακολούθησαν όλα τα προβλεπόμενα βήματα και υπέγραψαν έγγραφα τα οποία ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις απαιτήσεις του νόμου και τέλος
πάντων θυμίζουν έγγραφα του ελληνικού δημοσίου και όχι…ιδιωτικά συμφωνητικά.

Δίνουμε εδώ δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Το πρώτο αφορά τη δωρεά που έκανε ιδιωτική εταιρία στο Λιμεναρχείο Σύρου και της οποίας η σχετική σύμβαση υπογράφηκε από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Οπως θα διαπιστώσετε και εσείς στο παρακάτω έγγραφο, υπάρχει κανονικά αριθμός πρωτοκόλλου, η
ένδειξη ότι η εν λόγω πράξη είναι αναρτητέα στο διαδίκτυο καθώς και συγκεκριμένος πίνακας αποδεκτών, όπως προβλέπεται στα επίσημα δημόσια έγγραφα.

 

To δεύτερο έχει να κάνει με την κύρωση της τροποποίησης σύμβασης δωρεάς μεταξύ του ελληνικού δημοσίου, του Ιδρύματος Ωνάση και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου η οποία έχει ημερομηνία την 24η Σεπτεμβρίου του 2020.

Για την εν λόγω διαδικασία εκδόθηκε ειδικό ΦΕΚ (με αριθμό Φύλλου 204)
στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι σχετικές λεπτομέρειες αναλυτικά όπως
μπορείτε να διαβάσετε και εσείς παρακάτω.

================

Κοντολογίς, υπήρχαν δύο τρόποι (είτε μέσω ανάρτησης στη Διαύγεια, είτε μέσω ΦΕΚ) έτσι ώστε να δημοσιευτεί η σύμβαση της Cisco με το Υπουργείο Παιδείας. Αντ’ αυτών προτιμήθηκε η απόκρυψη…

Καταδεικνύουν, δε, τα παραδείγματα ότι παρά το γεγονός ότι έχει τροποποιηθεί ο τρόπος αποδοχής μιας δωρέας (καθώς δίνεται η δυνατότητα να γίνει με την απλή αποδοχή της από τον Υπουργό) δεν αναιρείται σε καμία περίπτωση η υποχρέωση της δημοσιότητας η οποία θεωρείται βασική για την εξασφάλιση του ελάχιστου βαθμού διαφάνειας.

Γιατί η σύμβαση είναι ένα τεράστιο δώρο στη Cisco

Μπορούμε πλέον να περάσουμε σε σημεία της σύμβασης τα οποία έχουν μεγαλύτερη ουσία (όχι βέβαια ότι δεν έχουν τη δική τους αναμφισβήτητη αξία τα ζητήματα της διαφάνειας και της λογοδοσίας). Και ειδικά να εστιάσουμε σ’ αυτά που καθιστούν τη Cisco σαφώς προνομιούχο από τη σύναψη της εν λόγω συμφωνίας η οποία, όπως θα δείτε παρακάτω, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία απλή δωρεά.

Στην ενότητα 8 της σύμβασης λοιπόν (την βρίσκετε μεταφρασμένη στη σελίδα 109) αναγράφονται τα εξής:

Permitted Use and Disclosure

Notwithstanding anything to the contrary in this MDPA Cisco may disclose Telemetry Data and Support Data to third parties, provided such data has been aggregated and/or appropriately de-identified to
reasonably prevent the identification of any individual natural person or legal entity. Cisco may use such de-identified Telemetry Data and Support Data for its own business purposes without attribution or
compensation to Customer and Cisco may use Administrative Data for its own internal business purposes or to fulfill its obligations to Customer under an applicable agreement. Cisco shall not be required to return or destroy Protected Data that constitutes Administrative Data, Telemetry Data or Support Data and shall continue to be permitted to use and disclose such Administrative Data, Telemetry Data or Support Data only in de-identified form as set forth in this Section 8 (Permitted Use and Disclosure) following the termination or expiration of this MDPA.

Τα Telemetry, Support και Administrative Data συνιστούν τα μεταδεδομένα τα οποία θεωρούνται (σύμφωνα και με το WP29, την ομάδα που συνέταξε τον GDPR) προσωπικά δεδομένα.

Είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό να τα έχει κανείς υπό την κατοχή του γιατί πρώτον μπορεί να εκμεταλλευτεί για αμιγώς εμπορικούς σκοπούς ο ίδιος και δεύτερον μπορεί να μεταπωλήσει σε τρίτους. Κρατήστε, επίσης, και την παραμέτρο ότι στην εν λόγω διαδικασία έχουμε να κάνουμε με
προσωπικά δεδομένα σχεδόν 1,5 εκατομμυρίων φυσικών προσώπων.

Είναι επίσης πολύ χρήσιμο να τονίσουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα που αφορούν κοινά στοιχεία αναγνώρισης στον φυσικό κόσμο (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, κλπ) δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία στον ψηφιακό κόσμο για την online προσωποποιημένη διαφήμιση. Μεγαλύτερη σημασία έχουν δεδομένα που προσδιορίζουν συμπεριφορές και προτιμήσεις, όπως το αν σταματήσαμε έξω από μια βιτρίνα ενώ είχαμε συνδεθεί σε ανοιχτό wi – fi, ή για πόσο χρόνο μείναμε σε κάποιο τμήμα του καταστήματος. Τα μεταδεδομένα δηλαδή.

H ψηφιακή διεύθυνση κατοικίας και η ψηφιακή ταυτότητα της συσκευής αποτελούν το “φιλέτο” των προσωπικών δεδομένων. Γιατί; Διότι ο κάτοχος τέτοιου τύπου στοιχείων μπορεί να έχει μόνιμη πρόσβαση στις ενέργειες που αναπτύσσουν τα φυσικά πρόσωπα στο διαδίκτυο. Υπό προϋποθέσεις δύναται να διενεργεί συμπεριφορική ανάλυση. Με απλά λόγια, μπορεί να παρακολουθήσει, να αναλύσει, να καταλάβει τα ενδιαφέροντά μας και πτυχές της προσωπικότητάς μας.

Εν προκειμένω, μπορεί η Cisco να εκμεταλλευτεί αυτού του είδους τα δεδομένα για να “στοχεύσει” με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια στις διαφημιστικές της καμπάνιες και επίσης να μεταπωλήσει τα δεδομένα σε διαφημιστικές εταιρίες οι οποίες μ’ ένα κλικ θα έχουν στη διάθεσή τους τη συμπεριφορά στο διαδίκτυο σχεδόν 1,5 εκατομμυρίων υποκειμένων.

Το στενά οικονομικό κέρδος για τη Cisco μπορεί να είναι τεράστιο. Για κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να εισπράττει ακόμα και 5 ευρώ για τα απλά δεδομένα, πόσω μάλλον για δεδομένα που “αποκαλύπτουν” τις συμπεριφορές και τις προτιμήσεις των υποκειμένων (1,5 εκατομμύριο, επαναλαμβάνουμε) στο διαδίκτυο. Τι μουσική ακούν, ποια προϊόντα αγοράζουν οn line, ποια είναι η αγαπημένη τους ομάδα, ποιο είναι το οικονομικο τους status βάσει των προτιμήσεών τους και πάει λέγοντας. Η “ανωνυμοποίηση” των δεδομένων πολλές φορές δεν είναι ουσιαστική, με αποτέλεσμα ακόμη και τα “ανωνυμοποιημένα” δεδομένα να μπορούν να οδηγήσουν πάλι σε ταυτοποίηση.

Είναι, έτσι και αλλιώς απολύτως τεκμηριωμένο ότι τα δεδομένα έχουν συγκεκριμένη αξία στην αγορά ανάλογα με το είδος τους. Το παράδειγμα που παραθέτουν σε άρθρό τους οι New York Times θεωρείται αρκούντως χαρακτηριστικό. Για το έτος 2018 τα δεδομένα του μέσου Αμερικανού τιμολογήθηκαν στα 20 δολάρια ανά μήνα για τις εταιρίες δεδομένων και τους data brokers.

Η σύμβαση λοιπόν, με όσα προβλέπει στην ενότητα 8, είναι ξεκάθαρη. Τέτοιου είδους δεδομένα η Cisco τα κάνει ότι θέλει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα! Και με το “ότι θέλει” κυριολεκτούμε.
Μπορεί να τα εκμεταλλευτεί η ίδια ή να τα μεταπωλήσει όσες φορές επιθυμεί σε πάσης φύσεως εταιρίας που ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους δεδομένα. Πρόκειται με απλά λόγια για ένα πολύ μεγάλο ευεργέτημα προς την εταιρία η οποία δύναται να βγάλει κέρδος από τα δεδομένα που, σημειωτέον, υποτίθεται ότι αφορούσαν στατιστικούς σκοπούς του υπουργείου.

Ποια είναι τα μοναδικά δεδομένα που βάσει της σύμβασης υποχρεούται η Cisco να διαγράψει; Αυτά που παίρνει κατευθείαν από το υπουργείο και όχι από τα υποκείμενα. Οπως ορίζεται στο άρθρο 2, παράγραφος 2 της σύμβασης, “το δεύτερο των Συμβαλλόμενων Μερών υποχρεούται, μόλις
εκπληρωθεί ο σκοπός της παρούσας Σύμβασης, να προβεί αμελλητί σε διαγραφή των προσωπικών δεδομένων που θα διατεθούν από το πρώτο των Συμβαλλόμενων Μερών για την υλοποίησή της”. Αυτά τα δεδομένα δεν έχουν καμία σχέση μ’ αυτά που περιγράψαμε αναλυτικά παραπάνω.

Η σύμβαση αυτή ίσχυσε για το διάστημα από 13/3/2020 ως και το τέλος της σχολικής χρονιάς 2019-2020 χωρίς να υπάρξουν τροποποιήσεις, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει το ίδιο το Υπουργείο. ‘Ετσι, η Cisco έχει στην κατοχή της «νόμιμα» και με υπογραφή Κεραμέως τα στοιχεία που χρειάζεται για να παρακολουθεί τις δραστηριότητες σχεδόν όλων των κατοίκων στην Ελλάδα και την «ελευθερία» να τα εκμεταλλεύεται όπως θέλει. Αυτό το προνόμιο το πήρε όντως δωρεάν από το Ελληνικό Δημόσιο.

Τόσο η αξιοποίηση των δεδομένων σχεδόν όλων των Ελλήνων πολιτών μέσω της δυνατότητας παρακολούθησης των συσκευών τους και η εμπορική αξιοποίηση των στοιχείων αυτών που φέρνει άμεση αξία στη Cisco, όσο και η πληρωμή άνω των 2 εκ. € στη Cisco για τις «δωρεάν» υπηρεσίες της
προκαλούν τεράστια ερωτηματικά για τις ευθύνες της υπουργού Παιδείας.

ΠΗΓΗ : news247

ΕΠΙΜΕΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΥΠΟΨ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ

 Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV.

Ο Υποψήφιος βουλευτής Γεωργιάδης Ηλίας στον νομό Σερρών μας μιλάει για έρευνα και καινοτομία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα πανεπιστήμια αλλά και για τους εφευρέτες τους ερευνητές και το τι συμβαίνει στη χώρα μας αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί η έρευνα και καινοτομία στη χώρα μας και είμαστε από τις τελευταίες θέσεις σε παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο παίρνουν τις ιδέες και τις κάνουν πράξη ξένες εταιρείες και βγαίνει ο κύριος Δήμας ο Υφυπουργός έρευνας και καινοτομίας και μας δηλώνει ότι ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να γίνεις συμπράξει δημοσίου με εταιρείες δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό στη χώρα μας να βγαίνει Υφυπουργός που ψηφίστηκε από τους πολίτες και να τα λέει αυτά δημόσια. Όσο για τις πρώτες ύλες δεν θα εξάγονται πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα προϊόντα. Εμείς ως Ελλήνων Συνέλευσις έχουμε λύσεις διότι να ενημερώσουμε τους πολίτες είμαστε οι μοναδικοί που καταθέσαμε επίσημα προγραμματικές δηλώσεις και με τη περιουσίες θα κάνουμε όλα αυτά που αναγράφονται και έχει εγκρίνει ο Άρειος Πάγος είμαστε μηχανισμοί για να εκτελέσουμε ότι έχουμε καταθέσει επίσημα στον άρειο πάγο Όσο για την έρευνα και καινοτομία θα δημιουργηθούν ειδικές υποδομές σε κάθε νομό σε κάθε πόλη για τους ερευνητές μας για να υλοποιούν με άνεση της έρευνας τα πειράματά τους. Όσο για τα πανεπιστήμια θα χρηματοδοτούνται και θα λειτουργούν απρόσκοπτα και θα δημιουργηθούν ειδικά σχολεία για παιδιά με υψηλά νοητικά επίπεδα για να αναπτύξουν ορθά τις δυνατότητές τους γιατί ο άνθρωπος γεννήθηκε για να δημιουργεί.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

 

6.0 ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

 

6.1. Θα δημιουργηθούν ειδικές υποδομές όπου οι ερευνητές θα μπορούν να υλοποιούν με άνεση τις έρευνες/-πειράματα καινοτομικά. Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων.

6.2.  Θα  δημιουργηθούν ειδικά σχολεία για παιδιά με υψηλά νοητικά επίπεδα ούτως ώστε να αναπτύξουν ορθά τις δυνατότητες τους.

6.3. Θα εγκατασταθούν καινοτόμα προγράμματα και σοβαρά δίκτυα σε όλα τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, έτσι ώστε με τα ειδικά προγράμματα να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν οι νέες καινοτομίες, δημιουργίες, τεχνολογίες και άλλες εξελίξιμες μορφές προϊόντων, έτσι ώστε τα παραγόμενα προϊόντα να διατίθενται αμέσως στο εμπόριο για περαιτέρω αμοιβαίο όφελος του εκπαιδευτικού προγράμματος, τους μαθητές που φοιτούν, τους καθηγητές που διδάσκουν και κατ’ επέκταση της Ελλάδος, των Ελλήνων και του Ελληνισμού γενικότερα, με τέτοιο τρόπο ώστε μέχρι το δέκα (10 %) τοις εκατό των δικαιωμάτων να επιστρέφει πίσω στο ίδρυμα/ σχολείο από όλες τις εμπορικές δραστηριότητες που θα προωθηθούν με τα νέα προϊόντα και τις τεχνολογίες και έτσι αυτά τα σχολεία/ ιδρύματα να δημιουργούν δικούς τους μηχανισμούς αυτοχρηματοδότησης για να λειτουργούν απρόσκοπτα.

6.4. Θα συσταθεί ειδική επιτροπή άμεσων αδειοδοτήσεων για επενδύσεις ειδικά σε καινοτόμες τεχνολογίες ώστε να ωφεληθεί άμεσα όλη η κοινωνία.

 

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

 

ΕΝΩ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

ΕΝΩ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ
ΕΝΩ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ
ΚΑΙ ΕΝΩ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΔΟΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ,ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚ ΤΟΤΕ ΣΕ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ.
ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Στις 2 Ιουνίου 1823 το Εκτελεστικό (Κυβέρνηση) εξουσιοδότησε τους Ιωάννη Ορλάνδο, Ανδρέα Ζαΐμη και Ανδρέα Λουριώτη να μεταβούν στο Λονδίνο και να συνάψουν δάνειο 4.000.000 ισπανικών ταλλήρων. Η επιτροπή καθυστέρησε να αναχωρήσει, λόγω έλλειψης χρημάτων για τα έξοδα του ταξιδιού, τα οποία κάλυψε με δάνειο ο Λόρδος Βύρων. Στις 26 Ιανουαρίου 1824, ο Ιωάννης Ορλάνδος και ο Ανδρέας Λουριώτης έφθασαν στην αγγλική πρωτεύουσα και ύστερα από έντονες διαπραγματεύσεις, στις οποίες πήραν μέρος και μέλη του Φιλελληνικού Κομιτάτου, συνομολόγησαν ένα δάνειο 800.000 λιρών με τον οίκο Λόφναν (9 Φεβρουαρίου 1824). Το δάνειο είχε τόκο 5%, προμήθεια 3%, ασφάλιστρα 1,5% και περίοδο αποπληρωμής 36 χρόνια. Ως εγγύηση για την αποπληρωμή του δανείου τέθηκαν από ελληνικής πλευράς τα δημόσια κτήματα και όλα τα δημόσια έσοδα.

Όμως, το ποσό που έφθασε στην επαναστατική διοίκηση ήταν μόλις 298.000 λίρες, αφού το παραχωρούμενο δάνειο είχε οριστεί στο 59% του ονομαστικού (472.000 λίρες) και από αυτό παρακρατήθηκαν 80.000 ως προκαταβολή τόκων δύο ετών, 16.000 για χρεολύσια, 2.000 ως προμήθεια και άλλες δαπάνες.

Στις 31 Ιουλίου 1824, το Βουλευτικό αποφασίζει τη σύναψη και νέου δανείου, λίγες εβδομάδες μετά την καταστροφή της Κάσου και των Ψαρών κι ενώ η Επανάσταση βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο. Το δεύτερο δάνειο ανέλαβε ο τραπεζιτικός οίκος των αδελφών Ρικάρδο με ονομαστικό κεφάλαιο 2.000.000 λιρών (26 Ιανουαρίου 1825). Τη διαπραγματευτική ομάδα αποτελούσαν και πάλι οι Λουριώτης και Ορλάνδος. Όπως και στο πρώτο δάνειο, το καθαρό ποσό περιορίστηκε στις 816.000 λίρες, αφού το παραχωρούμενο δάνειο είχε οριστεί στο 55% του ονομαστικού (1.100.000) και από αυτό παρακρατήθηκαν 284.000 λίρες για προκαταβολή τόκων δύο ετών, χρεολύσια, προμήθεια και άλλες δαπάνες.

ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

 

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΉΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. (ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ) 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 1827
Στη συνθήκη του Λονδίνου στις 6 Ιουλίου 1827 οι Μεγάλες Δυνάμεις (Αγγλία,Γαλλία,Ρωσία), παρακινούμενες από την επιθυμία ενίσχυσης της επιρροής τους στα Βαλκάνια, αποφάσισαν την ειρήνευση στην Ελλάδα προτείνοντας παράλληλα στον Σουλτάνο Μαχμούτ Β΄ την παραχώρηση ανεξαρτησίας στους Έλληνες. Ήταν μία απόφαση που ΘΑ άλλαΖε τα δεδομένα του ελληνικου ζητήματος και ΘΑ οδήγουσε τελικά στην ίδρυση του Ελληνικού Κράτους.
Άρθρο. Ι. Οι Αναθέτουσες Δυνάμεις προσφέρουν τη διαμεσολαβηση τους στην Οθωμανική Πορφύρα, με σκοπό τηνπραγματοποίηση συμφιλίωσης μεταξύ αυτής και των Ελλήνων.
2.1Η Ελλάδα θα αποτελέσει Μετόχι (ΥΠΟΚΑΤΟΧΗ της Τουρκίας) και θα Αποτίσει φόρο τιμής.
Διορισμός Ελληνικών Αρχών.
2.2Οι Έλληνες θα ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ κάτω από τον Σουλτάνο, κατά συνέπεια θα καταβάλλουν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ετήσιο φόρο τιμής, το ύψος του οποίου θα καθορίζεται, με ΤΗΝ κοινή συμφωνία ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: Οι Έλληνες θα γίνουν Κάτοχοι όλης της Τουρκικής Περιουσίας ΜΕ την Πληρωμή της Αποζημίωσης. (ενοικιαστηριου).
Άρθρο 3. Οι λεπτομέρειες του παρόντος Διακανονισμού, καθώς και τα όρια του εδάφους στην Ήπειρο και ο ορισμός των Νήσων του Αρχιπελάγους στα οποία εφαρμόζεται η παρουσα συνθηκη, διευθετούνται με διαπραγμάτευση που θα συναφθεί στο εξής μεταξύ των Υψηλών Δυνάμεων και των Δύο Διαγωνιζόμενων Μερών.
Ειρήνευση της Ελλάδας.
Άρθρο IV. Οι Αναθέτουσες Δυνάμεις συμμετέχουν στην άσκηση των εργασιών χαιρετισμού της Ειρήνευσης της Ελλάδας, βάσει των ορων που καθορίζονται στα προηγούμενα άρθρα. Η επανάσταση ωστόσο δεν είχε ακόμη τελειώσει καθώς η Οθωμανική Αυτοκρατορία απέρριψε τη Συνθήκη[2]. Και Η οριστική ανεξαρτησία του νέου ελληνικού κράτους παγιώθηκε δυόμισι χρόνια αργότερα με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου.
============================================================

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1830
 
1. Η Ελλάδα θα δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κράτος και θα απολαμβάνει όλα τα πολιτικά, διοικητικά και εμπορικά δικαιώματα που συνδέονται με την πλήρη ανεξαρτησία.
2. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα πλεονεκτήματα που παραχωρήθηκαν στο νέο κράτος, και για να συμμορφωθεί με την επιθυμία που εξέφρασε Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ να επιτύχει τη μείωση των συνόρων που καθορίζονται από το πρωτόκολλο, το οποίο θα επεκτεινόταν νότια της συνοριακής γραμμής που όριζαν οι ποταμοί Αχελώος και Σπερχειός.
3. Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα είναι μοναρχική και κληρονομική, κατά σειρά πρωτογενών. Θα ανατεθεί σε έναν Πρίγκιπα που δεν μπορεί να επιλεγεί ανάμεσα σε εκείνες των βασιλέων οικογενειών στα υπογράφοντα κράτη της Συνθήκης της 6ης Ιουλίου 1827, και θα φέρει τον τίτλο του Κυρίαρχου Πρίγκιπα της Ελλάδας. Η επιλογή αυτού του πρίγκιπα θα αποτελέσει αντικείμενο επακόλουθων ανακοινώσεων και προϋποθέσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ 8 ΑΡΘΡΑ. ΒΑΥΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΙΛΟΑΓΓΛΙΚΑ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΑ ΦΙΛΟ ΑΓΓΛΙΚΑ. ΚΩΛΕΤΗΣ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ ΖΑΙΜΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ,

ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ… ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ..ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ(ΑΓΓΛΙΑ)…ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ(ΓΑΛΛΟΙ)… ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (ΡΩΣΟΙ) ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 1827.

ΣΥΝΘΗΚΗ (ΡΥΘΜΙΣΗ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
(21 Ιουλίου 1832)
Το 1830 οι τρεις Δυνάμεις είχαν συμφωνήσει με τον Λουδοβίκο της Βαυαρίας για την ενθρόνιση του Όθωνα στο «υπό κατασκευήν» Βασίλειον της Ελλάδος, και επρόκειτο την άνοιξη να οριστικοποιήσουν την εκλογή του Πρίγκιπα Όθωνα, η Αγγλία, στην προσπάθειά της να καταστήσει την Ελλάδα Βρετανικό Προτεκτοράτο, έστειλε απ’ τον Γενάρη του ‘32 τον Στράτφορντ Κάνιγκ στην Κωνσταντινούπολη να διαπραγματευτεί με τους αντιπροσώπους της Γαλλίας και της Ρωσίας, ώστε από κοινού να πείσουν την Οθωμανική Πύλη να δεχτεί τις διαθέσεις και τις προτάσεις των. Οι διαπραγματεύσεις αυτές«περί επικυρώσεως της εκλογής του Όθωνος», ολοκληρώθηκαν στις 21 Ιουλίου 1832. Στην πραγματικότητα αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν τίποτ’ άλλο, παρά ένα σκληρό παζάρεμα για την αποζημίωση της Τουρκίας, η οποία εκ των πραγμάτων ήταν αναγκασμένη να πουλήσει ένα μικρό τμήμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ώστε στο τμήμα αυτό οι Μεγάλες Δυνάμεις και η Βαυαρία να εγκαθιδρύσουν ένα μικρό κρατίδιο, το Βασίλειον της Ελλάδος, υπό την εγγύησιν και τον πλήρη έλεγχο των προστάτιδων. Κι αφού λοιπόν το παζάρεμα ανάμεσα στον Κάνιγκ και τον Σουλτάνο ολοκληρώθηκε επιτυχώς και για τις δύο πλευρές, στις 21 Ιουλίου 1832 υπογράφτηκε ο Διακανονισμός της Κωνσταντινουπόλεως. η Συνθήκη αυτή είναι ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας, στο οποίο πωλητής εμφανίζεται ο Σουλτάνος και αγοραστής ο Άγγλος πρεσβευτής Στράτφορντ Κάνιγκ.

 

ΑΡΘΡΑ ΣΥΝΘΗΚΗΣ

1.Τα Βόρεια σύνορα της Ελλάδας ορίστηκαν τελικά στη γραμμή Αμβρακικού – Παγασητικού.
2.Η αποζημίωση της Τουρκίας οριζόταν στα 40 εκατομμύρια γρόσια (462.480 λίρες στερλίνες)
3.Η καταβολή της αποζημίωσης θα γινόταν τον Δεκέμβρη του 1832 με ταυτόχρονη εκκένωση από τα τουρκικά στρατεύματα των εδαφών που κατείχαν νότια της συνοριακής γραμμής.
4.Η χάραξη της συνοριακής γραμμής αποφασίστηκε να γίνει από οροθέτες των τριών Δυνάμεων, με συμμετοχή Τούρκου οροθέτη, εντός έξι μηνών χωρίς την παρουσία Έλληνα αντιπροσώπου! Συν τοις άλλοις οι εγγυήτριες Δυνάμεις συμφώνησαν μεταξύ τους και τα παρακάτω:
1.Τα έξοδα των Βαυαρικών δυνάμεων, που σε λίγο θα κυβερνούσαν την Ελλάδα, καθώς και η αποζημίωση στην Τουρκία, θα καλύπτονταν από συμμαχικό δάνειο 2.400.000 λιρών! Τελικά στις 26 Δεκεμβρίου η Πύλη, αφού έλαβε την αποζημίωση, αποδέχτηκε τη ρύθμιση των συνόρων και αναγνώρισε το Βασίλειο της Ελλάδος. Το άλλο πρωί οι Έλληνες ξύπνησαν και πληροφορήθηκαν ότι χρωστούν το αμύθητο ποσό των 2.400.000 λιρών, σε Αγγλικές κυρίως Τράπεζες, για την εξαγορά της πατρίδας των! Ο μεγαλειώδης αγώνας του Ελληνικού λαού και η δωδεκάχρονη επανάσταση για την ανεξαρτησία μετατράπηκε σε βαριά και συνεχή φορολόγηση, που για το συγκεκριμένο και μόνο δάνειο κράτησε ως το 1964! Δηλαδή οι Έλληνες πλήρωναν επί 132 χρόνια τη θυσία τους για να πάρουν πίσω τη δική τους γη!
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΚ 1 ΤΟΥ 1833 ΜΕ ΤΟΝ 17ΧΡΟΝΟ ΟΘΩΝΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΕΣΙΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ…. ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ.
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 6 ΤΟΥ ΦΕΚ 1833 ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΥΠΟΤΑΓΗΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΣ ΑΥΤΟΥ… ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ Ή ΑΠΟΣΤΑΤΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ..(ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ).
ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ 2 ΗΡΘΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΩΧΥΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΣΟΙ ΑΡΡΕΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΟΘΩΝΑ ΩΣ ΥΠΗΚΟΟΙ.. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΔΟΥΛΟΙ.
1834 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 2.400.000 ΛΙΡΩΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1815. Ο ΜΑΞ ΝΤΕ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ ΓΙΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ.
1841 ΙΔΡΥΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΡΑΤΟΣ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΩΤΗ. 7 ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΠΡΩΧΕΥΣΑΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.
ΑΠΟ ΤΟ 1890 ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ, ΠΟΤΕ. ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ…
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 200+400 = 600 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΑΝΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΝΟΗΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ (ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ) ΝΑ ΑΝΑΧΤΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Για την Ελληνική Κυρίαρχη Δημοκρατία έχουν κατατεθεί και κλειδωθεί τα ακόλουθα οικονομικά εργαλεία από τον Αρτέμη Σώρρα (*). Αυτά συνοδεύονται με σειρά αδιαμφισβήτητων και αδιαφιλονίκητων διαπιστευτηρίων και νομιμοποιητικών έγγραφων που επικυρώνουν την εγκυρότητα, γνησιότητα και ισχύ.

Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες νομικές και πρακτικές ενέργειες βάσει της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας νομοθεσίας, προς κάθε κατεύθυνση και προς κάθε άμεσα ή και έμμεσα σχετικό φορέα και έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για τυχόν ενστάσεις, απορρίψεις, αμφισβητήσεις κ.ο.κ.

Σε καμία από τις προτάσεις και σε κανένα από τα κατατεθέντα εργαλεία δεν έχει γίνει ουδέποτε οποιαδήποτε απόρριψη ή άρνηση οιασδήποτε μορφής από οιονδήποτε φορέα.

Αφού παρήλθε ο χρόνος των ενστάσεων και δεν υπήρξε καμία άρνηση, αυτό υποχρεωτικώς συνεπάγεται σε αποδοχή και οι πράξεις θεωρούνται τελεσθείσες, χωρίς δικαίωμα παρεμβολής από οιονδήποτε φορέα, οποτεδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο.

Τα εργαλεία και ο πλούτος που περιέχουν είναι πλέον εκχωρηθείσα περιουσία υπέρ των Ελλήνων, της Ελλάδος και του εν γένει απανταχού Ελληνισμού.

Συνοπτικά έχουν τελεσθεί οι ακόλουθες πράξεις και έχουν κατατεθεί τα ακόλουθα ποσά που είναι έτοιμα προς εκταμίευση:

1.0.  ΠΟΣΟ  ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ  ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ  ($  600.000.000.000)  ΔΟΛΑΡΙΩΝ

ΑΜΕΡΙΚΗΣ είναι κατατεθειμένα σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού και τα οποία επικυρώθηκαν από όλους τους εμπλεκομένους φορείς (US Treasury, US Treasury Offset Payments, US department of Transportation, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, ΤΤΕ, Άρειο Πάγο, Ελληνικά Δικαστήρια και πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού). Κατατέθηκαν για την εξαγορά του Δημοσίου Χρέους και τη χρηματοδότηση των νέων αναγκών.

1.1. Επιτόκιο : 0 %, (0,5 % προσωρινό επιτόκιο μέχρι την εξαγορά των δανείων από τους δανειστές: και μετά θα μετατραπεί σε 0 %. Τα έσοδα από τους σχετικούς τόκους θα διατεθούν και πάλι σε ταμείο για την Ελλάδα),

1.2.  Αποπληρωμή : Μέχρι 100 χρόνια.

2.0. ΠΟΣΟ ΔΥΟ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΡΙΩΝ (Ε 2.300.000.000.000) ΕΥΡΩ έχει κατατεθεί ως αίτημα του Αρτέμη Σώρρα ο οποίος ενέργησε για λογαριασμό των Αυτοχθόνων Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δυνάμει του Αμετακλήτου- Αορίστου χρονικά και με Μεταθανάτια ισχύ και κληρονομικό δικαίωμα Συμβολαιογραφικού Πληρεξουσίου, όπως αυτό έχει ανατεθεί από διάφορους Δήμους αλλά και Εκκλησιαστικούς Φορείς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

2.1.  ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΩΣ  ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ:

Να ληφθούν κεφάλαια από τα παράγωγα του πλούτου των Ελληνικών Κληρονομικών Ταμείων Διεθνούς Εξασφάλισης, που διατηρούνται καταχωρημένα στους ειδικούς Θεσμικούς Μητρικούς και Παράλληλους «Υπερκαλυμμένους λογαριασμούς» (OVER BALANCED) ή/ και «Κύριους λογαριασμούς» (GLOBAL MASTER CASH AND CHIPS ACCOUNTS – GMC & CA), ή / και τους «Διεθνείς Συγκεντρωτικούς Λογαριασμούς», (INTERNATIONAL COMBINED COLLATERAL ACCOUNTS ), στην Τράπεζα Ελλάδος καθώς και σε όλες τις υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες ή άλλους οργανισμούς με έδρα την Ελλάδα και το εξωτερικό και που ελέγχονται από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS – Bank of International Settlements), την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), Federal Reserve και τις κεντρικές τράπεζες των χωρών δια μέσου των γκρίζων/ μαύρων οθονών (Επίπεδο υψίστης ασφαλείας). Τα κεφάλαια αυτά είναι Δικαιωματικά, κατά τις Διεθνείς Συνθήκες, νόμιμη ιδιοκτησία του Κυρίαρχου Ελληνικού Έθνους, όπως αλλιώς είναι γνωστό ως «η Παγκόσμια Διευκόλυνση του Χρέους» (Global Debt Facility), με απώτερο σκοπό να δομηθεί χρηματοδότηση προς όφελος του Έλληνα Πολίτη, για μια βιώσιμη αναδιάρθρωση και αναπτυξιακή πολιτική, εξασφαλίζοντας έτσι τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την αναγέννηση του Ελληνισμού στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Αφορά την κάθετη αειφόρο ανάπτυξη με έργα κοινωφελή και ανταποδοτικά μαζί με εξαγορά των κόκκινων δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών για την Ελλάδα, Κύπρο και τον απανταχού Ελληνισμό.

2.2.  ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΗ:

  • Αρτέμης Σώρρας δέσμευσε ως εγγύηση αντίστοιχη περιουσία από το δικό του χαρτοφυλάκιο ούτως ώστε να μην επιβαρυνθεί με

ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΛΑΟΣ .

2.3.  ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ:

Το αίτημα κατατέθηκε και επικυρώθηκε στους αρμόδιους φορείς (Παγκόσμιος Ελεγκτικός μηχανισμός, «ALPHA OMEGA STATION»,

World Bank, Federal Reserve, ITC, Consolidated Credit Bank LTD, UN, EU, ECB, IMF, Ελληνική Δημοκρατία, Άρειος Πάγος, USA & Ρωσία).

3.0.  ΟΚΤΩ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ   ΤΗΣ   ΑΝΑΤΟΛΗΣ ,  ΕΝΑΝΤΙ  ΧΡΥΣΟΥ  ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ,  Σ ΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ   ΑΞΙΑΣ   ΠΕΝΤΕ  ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (5.500.000.000.000) ΕΥΡΩ, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε χρεωστικό ομόλογο με υποχρέωση της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Ελλάδος και της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης. Η δωρεά αυτή φορολογήθηκε ήδη από το Ελληνικό Δημόσιο με φόρο ύψους Είκοσι επτά Δις. Ευρώ και το Υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ αρνήθηκαν να τα εισπράξουν.

3.1.  ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ:

Δ.Ο.Υ. Πατρών, Ελληνικό Κοινοβούλιο, Υπ. Οικονομικών, Πρεσβεία Γαλλίας, Ελληνικό Χρηματιστήριο, Ελληνικά Δικαστήρια.

( * )   ΑΡΤΕΜΗΣ    ΣΩΡΡΑΣ  , διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο σημαντικών χρηματοοικονομικών εργαλειών, στο οποίο κάποια είναι ιδιοκτήτης και κάποια είναι νόμιμος δικαιούχος – διαχειριστής. Η διαχείριση αυτή προκύπτει από Ανέκκλητα πληρεξούσια, Αορίστου χρόνου, με Μεταθανάτια ισχύ και Κληρονομικό Δικαίωμα. Είναι ο μόνος δικαιούχος, μόνος αποφασίζων και μόνος υπογράφων. Όλες οι προτάσεις έχουν κατατεθεί ως φυσικό πρόσωπο ούτως ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για όλες τις πράξεις, ενέργειες, συμβάσεις κ.ο.κ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΕΡΕΥΝΕΣ , ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ

Για την μεταβατική περίοδο ευθύς μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ” θα υλοποιηθούν τα κάτωθι:

Είναι προγραμματισμένο από τώρα, συγκεκριμένα από την κατάθεση που έχει γίνει υπέρ της Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας (στους Έλληνες ιθαγενείς πολίτες) των 600 δις δολαρίων από τις 28/ 09/ 2012 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΕΥΘΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΈΛΛΗΝΑ/ΔΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ/Η ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΙ ΥΨΟΥΣ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ.!!!

Θα συσταθούν ειδικές επιτροπές οι οποίες θα αναλάβουν να ερευνήσουν, στη συνέχεια θα γνωματεύσουν και θα δομήσουν εμπεριστατωμένες και στοιχειοθετημένες προτάσεις με αδιαμφισβήτητες αποδείξεις οι οποίες θα κατατεθούν προς συζήτηση, απόφαση και θεσμοθέτηση από τα κρατικά όργανα.

Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΒΟΥΛΗ

1.0     Επιτροπές Έρευνας και Ελέγχου

2.0     Επιτροπές που θα δομήσουν μελέτες επίλυσης των ξεχωριστών θεμάτων, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Ελληνικής οικονομίας και τη χάραξη της πολιτικής και πολιτιστικής γεωστρατηγικής,

3.0     Επιτροπές Θεσμοθέτησης των εγκεκριμένων αποφάσεων

  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ

 1.0  Επιτροπές Δικαίου & Πειθαρχικού

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΒΟΥΛΗ

1.0 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

1.1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:

1.2.1.     Η Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου χρέους: Θα προβεί σε μια ενδελεχή έρευνα, για τον έλεγχο την αξιολόγηση και τη δομή του δημοσίου χρέους σε βάθος χρόνου, τόσου ώστε να αποδειχτεί στο σύνολο η αλήθεια, με την επικουρία ομάδας παγκοσμίως αποδεκτών εμπειρογνωμόνων ελεγκτών. Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει χωρίς να είναι περιοριστικό, το πως δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος, ποιοί ήταν οι δανειστές, με τι συμβάσεις δεσμεύτηκε το κράτος και η τήρηση αυτών, ποιός γνωμάτευσε και αποφάσισε επ’ αυτών, θα πιστοποιηθεί εάν και εφόσον είναι απεχθές το χρέος, εάν τα χρήματα έφτασαν και πόσα έφτασαν στην Ελλάδα, πως τοκίστηκε το εκάστοτε δάνειο, ποιός διαχειρίστηκε τα χρήματα που λήφθηκαν, που επενδύθηκαν, η έκδοση/ ακύρωση των ομολόγων κ.ο.κ.

1.2.2.     Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος από εσωτερικά όργανα ή εξωτερικά καθώς και το ρόλο των συμβουλευτικών, ελεγκτικών εξωτερικών, ιδιωτικών ή και κρατικών συμβούλων.

1.2.3.      Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας, γεωστρατηγικών περιουσιών, συμβάσεις (πώλησης, ενοικίασης, διαχείρισης, κατασκευής),

1.2.4.      Επιτροπή ελέγχου για όλα τα Δημόσια Ασφαλιστικά ταμεία και όλων των άλλων ταμείων άμεσα ή έμμεσα σχετικών με αυτά, φανερών ή μυστικών, χωρίς να είναι περιοριστικό στα προαναφερθέντα, για τους ισολογισμούς, τις συμβάσεις, διαχείριση, παράπλευρες πράξεις με χρήση των κεφαλαίων κ.ο.κ.

1.2.5.      Επιτροπή υπεύθυνη για τον έλεγχο των Τραπεζικών Ιδρυμάτων, λειτουργία, εγγυήσεις και βάρη, ,διαχείριση των κεφαλαίων και επενδύσεις που έγιναν απ’ αυτά, συγχωνεύσεις, κεφαλαιοποιήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις, η μετοχική σύνθεση σε όλα τα επίπεδα μέχρι το τελικό φυσικό πρόσωπο για το 100 % της δομής, περιουσιακό χαρτοφυλάκιο, χρηματοοικονομικά εργαλεία που έχουν εκδοθεί από τις τράπεζες και προς ποιες κατευθύνσεις, λειτουργία και συμβάσεις με δανειολήπτες.

1.2.6.      Έλεγχος για την λειτουργία, επενδύσεις, αξιολογήσεις, ενέργειες κτλ του Τ.Χ.Σ. , του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και όλων των άλλων (τοπικών

  • εξωτερικών) ταμείων και φορέων που συστάθηκαν και που διαχειρίστηκαν Ελληνική Δημόσια περιουσία και όλων των σχετικών των εμπλεκομένων με αυτά.

1.2.7.      Έλεγχος οικονομικών καταστάσεων, υποχρεώσεων, περιουσιακών στοιχείων, έλεγχος ταμείων, δομή μισθολογίων, κτλ όλων των Περιφερειακών γραφείων, Νομαρχείων και Δήμων.

1.2.8.   Έλεγχος των εξοπλιστικών ταμείων και των ταμείων μυστικών κονδυλίων.

 

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ